Aan het Hof van de Keizer

Ken je dat? Ben je eindelijk een avond samen, maar weet je niet zo goed wat je moet doen? Of wil je aan vrienden en familie laten zien hoe mooi de omgeving is, maar kom je niet veel verder dan het bos? En welke locaties zijn ook leuk voor de kinderen?

achter het hof van de keizer

Ik, Mariska (40 en een beetje) loop hier best vaak tegenaan. En ik hoor het ook van vrienden. Terwijl ik met Dennis, onze meiden Isa en Fien in Doorn op de prachtige Utrechtse Heuvelrug woon waar altijd veel te beleven is.

Tuurlijk, er zijn al andere sites over de Heuvelrug vol praktische informatie. Maar de persoonlijke ervaringen van de locatie spreekt mij veel meer aan.  Daarom ben ik Het Hof van de Keizer gestart. Via mijn blog wil ik de persoonlijke verhalen en ervaringen delen over eet- en drinkadressen, kinderfeestjes in de omgeving, musea, wandelingen, evenementen, marktjes en nog veel meer.

En heb je zelf een goed idee of mooie ervaring? Laat een bericht achter op mijn contactpagina.

Waarom de naam het Hof van de Keizer?

Wie aan Doorn denkt, denkt ongetwijfeld aan Huis Doorn en zijn laatste bewoner, keizer Wilhelm II van Duitsland. Na de Eerste Wereldoorlog was hij niet langer welkom in Duitsland en vluchtte hij naar Nederland. Zelf dacht hij hier maar kort te blijven. Dat pakte anders uit. Tot aan zijn dood bleef hij in Doorn en ook zijn laatste rustplaats is nog steeds hier te vinden. Doorn was, is en blijft het hof van de keizer.