Article
0 comment

Oosters kinderfeestje – Eastern Plaza Elst

Eastern Plaza Elst

Je kinderfeestje vieren met je vrienden in een Chinees dorpje wie wil dat nou niet? ¬†Isa wordt 9 en weet het zeker; “Ik wil mijn feestje vieren bij¬†KidsPlaza”¬†

Wat is een wok?

Onderweg in de auto naar Elst verklapt Isa aan haar vriendinnen wat we gaan doen. De reactie is “Een wokrestaurant? Wat is dat nou? Ik weet niet eens wat een wok¬†is.” Ik was in eerste instantie ook niet heel enthousiast¬†toen Isa terugkwam van een feestje van een vriendje en riep “daar wil ik ook heen met mijn feestje”. Want wokken, houden kinderen daar wel¬†van, zitten daar niet teveel groenten bij? En sinds wanneer vindt mijn kind dat lekker? Maar ze was er maanden later nog steeds zeker van en de verhalen klonken ook wel heel leuk.

Kidsplaza

Bij Eastern Plaza in Elst aangekomen worden we opgevangen door een medewerker van het restaurant. Zij brengt ons naar onze tafel waar al drinken klaar staat en we een plak cake krijgen om te versieren. Daar verteld zij wat ons die middag staat te wachten en kan het feest beginnen. En feest wordt het!

Omdat we op nog een meisje wachten kan iedereen eerst Kidsplaza bekijken en ontdekken. Het is een sfeervolle ruimte alsof we een Chinees dorpje binnenstappen. Vrolijk gekleurde lampionnen, draken, Buddha’s en traditionele Chinese huisjes maken het een kleurrijk geheel.

IMG_2125

Koekje van eigen deeg

De tafel voetbaltafel wordt uitgeprobeerd, er wordt met Lego gebouwd, de film wordt even bekeken, er wordt wat geklommen en geklauterd en als we compleet zijn beginnen we met koekjes bakken. Iedereen krijgt een bolletje deeg waar hij zijn fantasie op los kan laten met verschillende vormpjes. De koekjes worden in een eigen hoekje op de bakplaat gelegd zodat we nog weten welke koekjes van wie zijn en dan kunnen ze in de oven.

IMG_2149

Little China girl

Dan hebben we tijd om te schminken. Het is nog moeilijk kiezen uit de mogelijkheden. Word je een draak of kies je voor bloemetjes of een vlinder of toch een Chinees meisje. Allemaal veranderen ze in een ander personage afgemaakt met glitters. De baklucht van de koekjes ruiken we al heerlijk door de ruimte dus tijd om te spelen terwijl de koekjes uit de oven worden gehaald en in leuke Chinese doosjes worden gestopt.

schmink

Dan is het tijd om snoepsushi te maken. Oftewel een zure mat om een snoepje heen rollen en vastzetten met een dropveter zonder deze te breken. Priegelwerk maar wel een lekker resultaat. Ook dit wordt in een chinees bakje gestopt met de naam van de maker erop.

Naamloos-1

Honger!

Na al die activiteiten hebben we wel honger gekregen. We gaan terug naar onze tafel en de kinderen mogen hun eigen eten halen bij de kidsbuffet waar onbeperkt patat en snacks te halen valt. Enige minpuntje is dat de kinderen niet bij het gewone restaurant mogen kiezen, waar wij wel uit mogen kiezen. Er zijn er een paar bij die toch echt liever sushi hadden gekozen dan patat. Tip misschien voor het restaurant om wat sushi toe te voegen aan het menu voor de kinderen?

Maar het mag de pret niet drukken. Zeker niet omdat we als afsluiter van het feestje zelf een ijsje mogen versieren met als hoogtepunt de chocoladefonteinen!

Ouders

Voor ouders is dit feestje ook echt een aanrader. Je hoeft alleen maar te reserveren, kinderen te rijden naar en van het restaurant en verder niets. Nou ja betalen dan natuurlijk..

Door het versieren van de cake hoef je geen taart te regelen. De medewerker van het restaurant loodst de kinderen door de activiteiten en tussendoor kunnen ze zelf in hun dorpje spelen.  Ze kunnen hun buik vol eten, onbeperkt drinken en krijgen een toetje. En de zelfgebakken koekjes en de snoepsushi wordt leuk ingepakt mee naar huis gegeven.

En als ouders…kijk je naar enthousiaste kinderen die zich geen moment vervelen en eet je heerlijk van het buffet waar ook keus genoeg is naar ieders smaak.

Fien wil met haar verjaardag ook.. je hoort ons niet klagen :-).

Eastern Plaza

Veenendaalsestraatweg 6
3921EC Elst

Geef een reactie

Required fields are marked *.