Article
1 comment

Meuk is leuk – Snuffelschuur Leersum

Snuffelschuur Leersum

Voor de een is het oude rommel, een ander vind er zijn schat; de rommelmarkt. Ook al lijkt het in eerste oogopslag een berg rommel, het sfeertje is er heel gezellig. Met vreemde mensen heb ik er de leukste gesprekken gehad en ik kan me er altijd weer over verbazen met welke spullen iemand naar huis gaat.Ik kan me nog een rommelmarkt bezoek herinneren waar een vriendin van mij de lelijkste lamp mee naar huis nam, juist door zijn lelijkheid vond ze hem geweldig.

Zo ga ik met enige regelmaat naar de¬†snuffelschuur in Leersum. Gevestigd in een oude schuur vind je daar met de geur van het boerenland in je neus 600 m2 “rommel”. En daar heb ik een aantal leuke schatten vandaan gehaald (zie verderop in deze blog).

Snuffelschuur Leersum

Anno 2000

De snuffelschuur begon in augustus 2000 als middel om geld bij elkaar te brengen voor¬†de aanbouw van de Micha√ęlkerk in Leersum en het werd een groot succes.¬†Nu zijn er diverse afdelingen met kinderspeelgoed, kleding, meubels, glaswerk, boeken en nog veel meer. En mogelijk gemaakt door 90! vrijwilligers die de spullen met veel enthousiasme aan de man brengt.

IMG_4488

Klein budget, groot geluk

Leuk voor groot en klein want door de kleine prijsjes geschikt voor ieders budget. Mijn dochters nemen nog weleens een paar euro mee uit hun spaarpot om wat boeken of speelgoed mee te kopen. Voor een knutselmiddagje samen hebben we oude theekopjes gekocht en die gevuld met vet en vogelvoer voor in de boom.

Mijn schatten van de snuffelschuur Leersum

En onder mijn schatten zit een oude snijbonenmolen (er gaat niets boven vers gesneden snijbonen) een beschuittrommel, een leuk oud doosje, klein reiswekkertje, kleine vaasjes (om als bundeltje bij elkaar te zetten met losse bloemen) en een stapel oude Suske en Wiske’s voor de meiden. En allemaal voor maar een paar euro. Maar je moet geluk hebben want elke zaterdag komen er zo’n 250 bezoekers!Snuffelschuur Leersum

Elke zaterdag is de schuur open van 9 tot 12:00 uur voor het kopen en inleveren van spullen. Ook al is het druk, er is voldoende parkeerplek rondom de schuur.

Snuffelschuur Leersum
Nieuwe Steeg 4
3956RD Leersum

1 Comment so far

  1. Wie is die vriendin, ze komt mij bekend voor ūüėČ
    Volgende keer als ik NL ben moet je mij er maar is mee naar toe nemen.

    Xxx

    Reply

Geef een reactie

Required fields are marked *.