Article
2 comments

‘Waar de koeien ooit scheten, worden ze nu gegeten’ – restaurant Vroeg

Restaurant Vroeg

Heb je zin om heerlijke gerechten te eten die gemaakt zijn met streek en seizoensprodukten in een leuk sfeervol restaurant, stop dan eens bij restaurant Vroeg.  Op de weg tussen Utrecht en Bunnik, in een oude monumentale witte boerderij met rieten dak en een tuin met oude fruitbomen, ligt restaurant Vroeg.  Bij binnenkomst in het restaurant word je al verwelkomt door de heerlijke geuren van vers gebakken brood, want je komt binnen in het winkeltje van Vroeg waarachter de open keuken en bakkerij gelegen is. In deze bakkerij wordt elke dag vers ambachtelijk brood gebakken voor in het restaurant en in het winkeltje.

Restaurant Vroeg

Naast de geur van heerlijk vers brood, ziet het er ook nog eens heel mooi uit. Ik kan de verleiding dan niet weerstaan om een lekker vers brood mee te nemen naar huis.

Streek en seizoensproducten

Naast brood vind je in het winkeltje ook veel streek en seizoen producten waar Vroeg mee werkt in het restaurant. Vers, ambachtelijk, lekker en ongedwongen is waar Vroeg voor staat en dat blijkt ook uit de inrichting . Het pand is mooi gerestaureerd, maar de oude houten balken van het pand zijn nog mooi in het zicht gehouden.

‘waar de koeien ooit scheten, worden ze nu gegeten – Vincent Bijlo’

In het restaurant kan je al  ‘Vroeg’  terecht voor ontbijt, koffie/thee,  maar ook later voor lunch, diner of high tea.

Restaurant Vroeg

Ik ben er zelf alleen nog maar geweest voor een netwerk afspraak en vers brood en oliebollen maar wil er zeker nog een keer naartoe om te eten. In het restaurant wordt gewerkt met zuivel, vlees en groente uit de regio en van het seizoen en vers klaargemaakt.  Dit geeft een mooie menukaart met voor ieder keus uit vlees, vis of vegetarisch en er is zelfs een kindermenu met keus uit voor, hoofd en nagerecht waaronder soep, vis en pasta. Ook eens wat anders dan de gebruikelijke keus van friet of pannenkoeken.

Meet or friet

Ik vind dit een leuke plek met meerdere mogelijkheden om af te spreken met vrienden, uit te rusten na een wandeling bij de waterlinie, te vergaderen of om een vers brood te kopen. In de wintertijd hebben ze een verse oliebollenkraam. Dit jaar werden ze zelf 9de in de AD oliebollentest. En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dat dik verdiend is! We zijn na de eerste proef nog een paar keer langsgereden voor een bolletje bij de koffie/thee. Ook de wafels zijn heerlijk.

Restaurant Vroeg

In de zomer kan je ‘uit het raam’ de huisgemaakte friet kopen en komende zomer gaan we deze zeker een keer proberen! Als beloning na het fietsen natuurlijk!

Vroeg

2 Comments

  1. Mmmm. Krijg gelijk zin in een heerlijke wandeling met beloning een gezellige lunch. Leuke tip!

    Reply

    • Voor die wandeling kan je ook de weg even over steken naar Theehuis Rhijnauwen daar hebben ze folders van 3 verschillende wandelingen. Ik heb hier ook een blog over geschreven: Wandelen bij Rhijnauwen

      Reply

Geef een reactie

Required fields are marked *.