Article
0 comment

Zal de goede Sint wel komen – Sinterklaas intocht Wijk bij Duurstede

Sinterklaasintocht Wijk bij Duurstede

Het was even spannend toen we vanochtend opstonden. We hadden ons verheugd om Sinterklaas een keer met de boot aan zien komen in Wijk bij Duurstede, maar het regende flink. Zou die goede Sint wel komen nu het weer zo lelijk is?  Maar toen de kade van Wijk bij Duurstede zich vulde met verwachtingsvolle kinderen en hun ouders voor de intocht van Sinterklaas was het droog.

Echt Sinterklaas weer dus. We hoefde ook niet zo lang te wachten of de boot van Sinterklaas kwam vanuit de verte al aan varen, met daarom heen wat kleine bootjes met pieten . Vanaf de kademuur zingen we de bootjes toe, even leek het of de pakjesboot de haven van Wijk bij Duurstede voorbij zou varen maar toen er nog wat liedjes werden ingezet komt de boot toch de haven in.

Sinterklaasintocht Wijk bij Duurstede

Eenmaal aan land barst het feest los. Pieten groot en klein, jong en oud klimmen aan wal en delen pepernoten uit en geven alle kinderen een hand, zijn aan het touwtje springen, maken muziek en doen spelletjes.
Sinterklaasintocht Wijk bij DuurstedeWij gaan snel van de kademuur af en beide partijen zijn duidelijk blij om elkaar weer te zien. Een lange optocht met als sluiter Sinterklaas.  Een tocht waar anderhalf uur voor wordt uitgetrokken. Ruim de tijd dus om een Piet de hand te schudden of om Sinterklaas een tekening te overhandigen.  Je kan zelfs met de optocht meelopen en je favoriete piet nogmaals een handje schudden. Of om extra pepernoten te krijgen..

Naamloos-1Echt een uitje om het weer voor te trotseren, maar  we raden je wel aan om je wat warmer aan te kleden, want het waait best daar op de kade.  Maar dat liet ons niet weerhouden van een leuke intocht om daarna met vrolijk humeur naar huis te gaan en na te genieten met warme chocolademelk en pepernoten.

Voor meer info zie: Intocht Wijk bij Duurstede

Dag Sinterklaas-je

Ook een leuke tip is het dag zwaaien van Sinterklaas. Op 6 december vanuit Kasteel Duurstede gaat Sinterklaas te voet naar de haven en stapt daar met zijn pieten op de boot richting Spanje. Iedereen neemt een lampion mee en gaat in optocht begeleidt met muziek met Sinterklaas richting de boot. Helaas konden wij dit jaar niet, maar lijkt me een leuke afsluiting van zo’n leuke spannende tijd.

Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Required fields are marked *.