Article
0 comment

Lezen is dromen met open ogen – Bibliotheek Doorn

Bibliotheek Doorn

Mijn dochters vinden het vanaf babyleeftijd al leuk om voorgelezen te worden. Nu ze oud genoeg zijn om zelf te lezen is het zelfs de liefste bezigheid van Isa, het liefst leest ze 3 boeken tegelijkertijd. 1 boven, 1 beneden en 1 in de auto.  Toen ik hoorde dat je in de bibliotheek van Doorn terecht kan voor 2 miljoen boeken, strips, e-book, luisterboeken, en nog veel meer, leek het mij een goed idee om daar een abonnement aan te schaffen.  En dat kan ik iedereen aanraden want voor kinderen tot 17 jaar is het zelfs gratis om 10 boeken per keer te lenen voor 3 weken lang. Geen betere manier om je kind enthousiast te krijgen voor lezen.

IMG_4223

Kinderboeken

Ik ben begonnen met 1 kinderabonnement want 10 boeken voor twee kinderen is toch voldoende dacht ik. Maar het duurde niet lang voordat ik twee aparte abonnementen heb genomen. Er waren teveel leuke boeken en ze waren zo snel uit! Toen ze nog klein waren kozen we voel en kijkboekjes of boekjes met muziek, toen ze begonnen met lezen AVI boeken, en nu voor de boekenverslaving van Isa en boeken voor boekenbeurt of spreekbeurt.

Het is altijd een leuk uitje. Bij de gezellige zithoek zijn er bakken gevuld met kinderboeken en een klein beetje speelgoed en rondom kasten vol met boeken. Een leuke plek om je boeken uit te zoeken. Er is ook een zithoek voor volwassenen waar ik de laatste uitgave van mijn favoriete tijdschriften kan doorbladeren.

Naamloos-1

Volwassenen

Ook voor volwassen zijn er diverse abonnementsvormen van proefabonnementen tot tijdelijke vakantieabonnementen maar deze zijn wel betaald. De Bibliotheek Z-O-U-T (Zuid Oost Utrecht) is een samenwerkingsverband van bibliotheken van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Renswoude, Rhenen en Wijk bij Duurstede en er is een ruim assortiment. Grijp je dus net naast dat boek wat je zo graag wilde lezen dan kan je het altijd proberen op te vragen bij een andere locatie.

Hoe werkt het?

Na inschrijving ( neem legitimatie mee) krijg je een pasje waarmee je zelf boeken kan scannen en lenen.  De openingstijden zijn heel ruim, maar er is niet altijd iemand aanwezig om je te helpen. Wat ook niet echt nodig is maar mocht je een vraag hebben dan is het goed om even naar de openingstijden te kijken wanneer er geen zelfservice is.

Bibliotheek Doorn

Wat ik ook heel handig vind is de Wise app van Bibliotheek Zout  (zowel voor Android als Apple beschikbaar) waar je eigen gegevens te beheren zijn. Je kan dus waar je maar wilt bekijken wat je thuis hebt liggen, wanneer dit ingeleverd moet worden, je boeken verlengen of de catalogus van de bibliotheek bekijken. Inloggen doe je met je pasnummer en een wachtwoord.

Happy reading!

P.s. Wist je dat 2016 het jaar van het boek is?

Bibliotheek RBZOUT Doorn

Kerkplein 4
3941HV DOORN

Openingstijden
maandag    09:00 – 14:00 uur (zelfservice)  14:00 – 17:00 uur
dinsdag       09:00 – 14:00 uur (zelfservice)  14:00 – 17:00 uur
woensdag   09:00 – 14:00 uur (zelfservice)  14:00 – 17:00 uur  17:00 – 20:00 uur (zelfservice)
donderdag  09:00 – 10:00 uur (zelfservice) 10:00 – 17:00 uur  17:00 – 20:00 uur (zelfservice)
vrijdag         09:00 – 14:00 uur (zelfservice) 14:00 – 17:00 uur
zaterdag      10:00 – 13:00 uur
zondag gesloten

Geef een reactie

Required fields are marked *.