Article

Buiten in de Kuil – Eigentijdse plek in de bossen

buiten-in-de-kuil

Lage Vuursche is een klein authentiek dorpje op de Utrechtse Heuvelrug die buiten de woonplaats van onze voormalige koningin Beatrix toch vooral bekend staat om zijn Anton Pieck achtige pannenkoekenrestaurants. Waar dagjesmensen na een wandeling of fietstocht door de mooie bossen neerstrijken op de gezellige maar overvolle terrassen vol met zoete pannenkoeken en stroop en suiker waar de sugarhigh wespen tussendoor vliegen. Heerlijk mensen kijken.

De natuur als speeltuin

Maar ben je net als ik niet heel dol op pannenkoeken en al te drukke terrassen dan zijn er een paar alternatieven in de buurt te vinden. Een daarvan is Buiten in de Kuil, gelegen op een heuvel met uitzicht op recreatieterrein De Kuil van Drakensteyn.

Wij proberen Buiten in de Kuil uit op het moment dat de zomer zich eindelijk weer een beetje laat zien en het terras vol zit met bezwete mountainbikers, puffende wandelaars en groepen vrienden en familie. Maar toch is er een relaxte sfeer. Buiten in de Kuil is echt ingesteld op het buitenleven. Vieze modderschoenen, bezwete ruggen en een verzamelingen schatten uit het bos, alles is welkom.

Of zoals ze zelf zeggen;

Een plek waar iedereen zich welkom voelt en je soms bijna vergeet dat je niet thuis bent. waar er elke dag wat te beleven valt en iedere dag dus een beetje anders is.

Daar krijg je honger van

De kinderen kunnen op het recreatieterrein onderaan de heuvel heerlijk spelen terwijl de ouders onder het genot van een lekker hapje en drankje goed een oogje in zeil kunnen houden.

Op de kaart staan gerechten voor jong en oud. Geen pannenkoeken, maar hamburgers en salades in grote mensen en kindermaten. Wij kiezen lekkere dingen uit de sandwiches en hamburgers , maar als we de borrelplanken van Buiten in de Kuil langs zien komen dan geef dat toch ook een reden om een keer terug te komen voor een borrel.

Als het weer wat minder wordt dan is het na een fijne herfstwandeling binnen ook leuk zitten. Dat gaan we zeker nog een keer proberen want dit is echt een plekje om regelmatig naar terug te keren.

Buiten in de kuil
Zevenlindenweg 9
3749 AW Lage Vuursche
035 – 6 312 012

www.buiten in de kuil.nl