Article
4 comments

Dommetjes – Utrecht

Domtorentjes

Mijn “guilty pleasure”  is zonder twijfel het Utrechtse domtorentje. Specialiteit van banketbakker Theo Blom uit Utrecht. Voor wie ze niet kent; domtorentjes zijn uit de kluiten gewassen bonbons van pure chocolade met daarin een heerlijke chocolademousse. Bovenop de bonbon zit in het chocola het relief van de Utrechtse domtoren afgebeeld.

Domtorentjes of Dommetjes

De eerste keer dat ik de dommetjes proefde was toen een uit Utrecht afkomstige collega een doosje meenam om zijn collega’s er kennis mee te laten maken. Nou dat heeft hij geweten want we hebben hem daarna nog regelmatig om laten fietsen op weg naar kantoor. Nu ik weet waar het winkeltje zit loop ik als ik in Utrecht ben er regelmatig even langs om een doosje mee naar huis te nemen.IMG_4608
Het liefst eet ik de bonbon door de bodem van de bonbon los te breken en met het lepeltje van mijn kopje thee de mousse eruit te lepelen voordat ik de rest van de bonbon opeet. Isa duikt er gewoon vol in, met het resultaat chocolade van oor tot oor met daar tussenin een grote glimlach.

“All you need in live is a friend with chocolat”

Anno 1922

Al sinds 1922 worden ze gemaakt achter de banketbakkerij in de Zadelstraat. Het geheime recept is ongeacht de verschillende eigenaren van de bakkerij in stand gebleven. En met succes, wekelijks worden er zo’n 3 tot 4 duizend dommetjes verkocht!

Domtorentjes3

Ze zijn per stuk te koop of in een doosje van 4 of 6 ( of meer..) maar bewaar ze niet te lang want ze zijn maar 3 tot 4 dagen houdbaar in de koelkast. Maar dat is bij ons nooit een probleem geweest.

Nijntje lief klein konijntje

En mocht je voor of in het authentieke winkeltje een groepje Japanners zien staan dan komt dat door de Nijntje koekjes die ook door de bakkerij gemaakt worden.
Banketbakkerij Theo Blom
De huidige eigenaar heeft dit koekjes in samenwerking met Dick Bruna ontwikkeld. Dick Bruna kwam geregeld een saucijzenbroodje of een botersprits halen in het winkeltje en de bakker heeft hem op een dag voorgesteld om dit koekje te maken. Dick Bruna leverde de tekeningen aan en het koekje was een feit. En bekend tot in Japan!

Banketbakkerij Theo Blom
Zadelstraat 23
3511LR Utrecht

Openingstijden
maandag 08.00-17.00 uur
dinsdag 08.00-18.00 uur
woensdag 08.00-18.00 uur
donderdag 08.00-18.00 uur
vrijdag 08.00-18.00 uur<
zaterdag 08.00-17.00 uur

4 Comments

  • Hai Peter,
   Hiervoor kan je het beste contact opnemen met Banketbakkerij Theo Blom
   Zadelstraat 23
   3511LR Utrecht
   030 2311135

   Reply

Geef een reactie

Required fields are marked *.