Article
0 comment

Industriële juweeltjes -Vrieshuis14

Deze “winkel” stond al een tijdje op ons lijstje om te bezoeken, maar dit was tot nog toe niet gelukt aangezien ze alleen open zijn op afspraak of op een aantal zaterdagen.  Het Vrieshuis is een adresje waar je, of je het mooi vind of niet, een stukje terug gaat in de tijd.

Oh ja die

Waar je die groene apothekers potten ziet die je ouders (en de rest van de familie..) altijd in de vensterbank had staan. Of die leuke onderbind schaatsen of hoe de wereld vroeger was ingedeeld op zo’n oude landkaart. Ik hou er wel van, van die nostalgie of het pure vakmanschap van vroeger.

Tijd voor wat nieuws

Ik krijg dan weer zin om mijn huis anders in te gaan richten. Maar zie de spullen ook zo staan in een leuke winkel of voor een sfeervolle inrichting in een restaurant.  Soms koop ik niets en soms ook wel, maar altijd ga ik er blij weg.

What’s in the name.

De naam Vrieshuis is ook niet gek gekozen want koud is het er wel! Het is aan te raden om een paar dikke sokken en warme schoenen aan te trekken. Zo duik je heerlijk het verleden in. Waan je in de tijd dat men nog wollen onderbroeken droegen en een houtoven vulde met een knapperend vuurtje. Misschien kan je ook nog wel zo’n leuke houtoven op de kop tikken.

Een leuke adresje om eens te bezoeken, maar kijk wel goed naar de openingstijden op hun Facebookpagina. Of maak een afspraak.

Vrieshuis14

Maarsbergseweg 23
Leersum
06 46320295

Geef een reactie

Required fields are marked *.