Article
0 comment

Klimmen en klauteren -’t Heihuis Driebergen

Mollenbos

Er zijn van die dagen dat onze meiden het liefst in de tv of tablet kruipen, als het maar een schermpje heeft en niet te actief is. Laat dat nou net de momenten zijn dat wij heel graag naar buiten willen voor een frisse neus! Een leuke plek om dan te gaan wandelen is het bos van ’t Heihuis tegenover Klein Zwitserland in Driebergen. Nergens kun je namelijk beter in bomen klimmen en klauteren dan hier door de grote hoeveelheid omgevallen bomen die je hier vindt. De meiden zijn dan al snel de schermpjes vergeten.

Parkeren

Je parkeert je auto bij Klein Zwitserland of aan de andere kant bij camping het Grote Bos en loopt daar vandaan zo het bos ’t Heihuis in. Al snel kom je bij een open zandvlakte met in het midden een waterpoel. Zo in de winter is er weinig leven te vinden in de plas, maar met een klein laagje vind je er ook nog weleens kleine kikkertjes.

img_5802-2

De boomwortels die uit de grond omhoog komen worden door de kinderen gebruikt als rekstok, dikke takken zijn de evenwichtsbalk en de omgevallen bomen worden gebruikt om op te zitten of om naar het eind te klauteren. Honden vinden het heerlijk om rond te rennen in het mulle zand. En heel stiekem vinden wij als ouders het meeklimmen en klauteren ook best leuk. En er zijn ook genoeg leuke plekken voor een picknick.

Kinderfeestje

Rondom het water/modder poeltje  is het ook een leuke locatie voor een speurtocht tijdens een kinderfeestje. Wij hebben dit een keer gedaan voor de verjaardag van Fien die in het najaar jarig is. We hebben de kaart van de omgeving verknipt als een puzzel en die moesten ze eerst in elkaar zetten en waarna ze een aantal opdrachten moesten vervullen om de schat te zoeken bv. zoek een stok en prik de ballonnen lek waar de volgende opdracht in zit, koek happen aan een omgevallen boom en zo zijn er meer leuke dingen te bedenken.

Mollenbos
De kinderen vonden het heel leuk en voor ons was het heel overzichtelijk om de kinderen maar ook de schat in de gaten te houden, zodat die niet meegenomen word door een andere eerlijke vinder.

Dorst of honger

En hoe sluit je een wandeling of feestje in het bos beter af dan met een hapje en drankje? Daarvoor kun je prima terecht bij restaurant Klein Zwitserland waar ook nog eens een speeltuin buiten en een speelruimte binnen is.

Mollenbos

Klein Zwitserland

Traaij 295
3971GM, Driebergen-Rijsenburg

Geef een reactie

Required fields are marked *.