Article
0 comment

Een klein beetje Italie in Driebergen – IJssalon La Piazza

La Piazza

Misschien heb je van de zomer al weleens een ijsje gehaald, maar nu la Piazza na de zomerstop weer open is,  heeft het ook nog wat nieuws te bieden. Je kan er nu ook terecht voor zoete crêpes of hartige galettes. Reden genoeg voor ons om eens te stoppen en het zelf te gaan proeven.

’t Koetshuis

Voor degene die het nog niet kennen La Piazza is gevestigd in een 200 jaar oud koetshuis op het kerkplein in Driebergen. En nu een klein beetje groter geworden met een gezellige ruimte om binnen te zitten en te genieten van je ijsje of crêpes.
La Piazza

We komen net na openingstijd binnen en zijn de enige in de zaak en dat geeft ons kans om de eigenaar te spreken. Vol trots verteld hij over de toevoeging van een crêperie aan de ijs zaak. Zodoende kunnen ze naast het ijs seizoen ook de winter open blijven. Ze zijn de enige in de regio die een crêpe serveert. Natuurlijk zijn er pannenkoeken genoeg te verkrijgen in de omgeving maar daar is de crêpe niet mee te vergelijken.

Crêpes of Galette?

Dat gaan we uitproberen. Op de kaart staan verschillende crêpes en galette varianten om uit te kiezen.De zoete crepes worden gemaakt van tarwemeel en de hartige variant de galette worden gemaakt met boekweitmeel. En dan is er de keus uit verschillende soorten toppings. Isa en Fien proberen de crêpes met suiker en ik probeer de hartige variant, de gallette met ham en kaas. We proeven onze eigen maar ook elkaars varianten. De crêpes gaan er goed in bij de meiden en ik moet nog dooreten anders wordt mijn galette onder mijn mes en vork vandaan weggekaapt. Maar daar vind ik hem zelf veel te lekker voor!IMG_4696

Granucci

Tot  1 maart loopt er een actie dat je een bolletje ijs bij je crêpes krijgt! En dat is geen straf. Want ook het ijs is heerlijk bij la Piazza. Gemaakt door familiebedrijf Granucci. Al drie generaties lang maken zij op ambachtelijke manier en met natuurlijke ingrediënten overheerlijk room en sorbetijs. Nu zijn er 8 smaken maar van de zomer komen er meer smaken bij.IMG_4701
We gaan hier nog weleens een lekker toetje halen na het eten!

Let op:
La Piazza zet een ijsje aan de hoofdstraat in Driebergen als de ijswinkel/crêperie open is.

IJssalon la Piazza

Kerkplein 4
3972 ER Driebergen-Rijsenburg
06-55 86 45 84

Geef een reactie

Required fields are marked *.