Article

OERRRrrrrrrr gezellig samenzijn voor groot en klein – bezoekerscentrum ’s Graveland

Lekker wandelen en daarna even uitpuffen met wat drinken of eten en ook wat vermaak voor de kinderen. Dat is wat wij zochten om af te spreken met vrienden die overkwamen uit het buitenland. Het werd Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s Graveland.

Bezoekerscentrum Natuurmonumenten

Wij vinden het superleuk om elkaar weer te zien maar voor de kinderen is het een beetje onwennig, want na een jaar kennen ze die andere mensen niet zo heel goed meer en ze praten ook nog Engels of juist Nederlands . Maar in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is er al snel afleiding. Favoriete spel was het mugjesvang spel waarbij je sneller de muggen moet vangen dan de vleermuizen. Maar ook alle informatie bekijken door het open trekken van laatjes of dingen te voelen of te bekijken is leuk! Bij de krijtboom hebben we onze sporen achtergelaten.

Daarna nog even rondkijken in het winkeltje waar je leuke producten voor en uit de natuur kan vinden. Ook zijn er vrijwilligers aanwezig die graag helpen met vragen over de natuur of je advies kunnen geven over lange wandelroutes. Maar wij willen gewoon even gezellig bijkletsen en samen lunchen.

Restaurant Brambergen

Naast het bezoekerscentrum ligt restaurant Brambergen. Een gezellige open plek met diverse zitplekken van kleinere tafels voor twee personen, een loungeplek bij een open haard en een stamtafel waar wij met zijn allen aan schuiven.

Op de kaart staat van ontbijt tot brood en van gebak tot borrelhap. In ons gezelschap is de keuze dan ook divers. Van pannenkoek tot broodje hamburger en soep en salade. Persoonlijk vind ik het altijd fijn dat je ook andere dingen voor de kinderen kan bestellen buiten de geijkte pannenkoek en patat. Dit staat wel op de kaart maar je kan ook kiezen voor pasta of zelfs een broodje pindakaas.

Speelnatuur van Oerrr

Terwijl wij lekker bijpraten vermaken de kinderen zich in het speelbos van Oerrr. Oerr is het programma van Natuurmonumenten  waar ze kinderen en hun ouders stimuleren om vaker naar buiten te gaan. En het werkt want de papa’s wordt meegesleurd over de stapstenen en ook de mama’s beklimmen het speelhuis.

Weer of geen weer

Een locatie waar het niet alleen leuk is bij mooi weer. Ik zou het niet vervelend vinden om na een wandeling in de sneeuw neer te ploffen bij de open haard voor een borrel. En dan lekker rozig naar buiten kijken naar de mooie natuur.

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Noordereinde 54 b
1243 JJ ’s-Graveland

Cafe – Restaurant Brambergen

Noordereinde 54 d
1243 JJ ‘s-Graveland