Article
0 comment

Oh .. crêpe, een pannenkoek – Restaurant de Wildenburg

Een simpel gerecht gemaakt van bloem, ei en melk en een klein beetje zout. Niet heel lastig om zelf te maken maar je kan er jong en oud blij mee maken! En vaak dolle pret met het omhoog gooien van de pannenkoek en weer omgekeerd opvangen.

Hoe simpel het basisrecept ook is, het is verbazingwekkend hoeveel je ermee kan doen. Thuis kom ik vaak niet veel verder dan normale pannenkoeken met poedersuiker of stroop of een met spek. Heel soms maken we een wilde uitschieter naar een appelpannenkoek of een pannenkoek met ragout. Maar bij de restaurants van tegenwoordig heb je keus uit de meeste gewaagde varianten.

Pannenkoekenrestaurant de Wildenburg

Dus tijd om weer eens naar een restaurant te gaan voor wat inspiratie. Nou word ik niet echt blij van de pannenkoekenrestaurants met oud Hollandse stijl; rood wit geblokte gordijntjes voor de ramen en potten stroop en poedersuiker op een plakkende tafel. Maar tussen Hilversum en Baarn is een moderne variant van het pannenkoekenrestaurant geopend; Pannenkoekenboerderij de Wildenburg.

pannekoeken

Een leuk restaurant in boerenstijl waar je tussen de weilanden door naartoe rijdt. Buiten is het leuk spelen voor de kinderen met een klimrek en een echte traktor om op te klimmen. Door de staldeuren loop je naar binnen in een fris restaurant met genoeg plek beneden en boven en bij mooi weer kan je lekker buiten zitten.

Vanuit het restaurant heb je een kijkje in de keuken waar ze met een rij pannen de lekkerste pannenkoeken de keuken uit toveren.

pannekoeken

Variatie

Ook bij de Wildenburg is uit een ruime variatie aan pannenkoeken te kiezen. Naast de naturel pannenkoeken en de varianten met kaas, appel en spek kan je ook kiezen uit de Wildenburg wereldspecialiteiten; bijvoorbeeld pannenkoeken met Thaise Curry ( Thailand), gyros (Griekenland)of pulled pork( Engeland) en degene die ik koos de apfelstrudel pannenkoek met vanillesaus (Oostenrijk)

Pannekoeken

Pannenkoekenweetjes:

  • Weetje 1; Sinds 1995 is de officiële spelling pannenkoeken daarvoor spraken we nog van pannekoeken.
  • Weetje 2; Het recept is in de 12e eeuw door kruisvaarders uit China en Nepal overgekomen.
  • Weetje 3; Er zelfs een nationale pannenkoekendag is? www.pannenkoekdag.nl

Pannenkoekenboerderij De Wildenburg

Wildenburglaan 9
3744 MK Baarn
telefoon: 035 – 542 92 25
e-mail: info@dewildenburg.nl

Geef een reactie

Required fields are marked *.