Article
0 comment

Schaapjes tellen…Schaapskooi Heidestein

Schaapskooi Heidestein

De lente barst weer los..

De bloesems staan in bloei, de blaadjes komen weer aan de bomen en de natuur wordt weer wakker. Een heerlijke tijd om naar buiten te gaan .

Favoriet bij ons is lammetjes kijken maar dit jaar was het er nog niet van gekomen dus we gaan naar de schaapskooi in Zeist. Verscholen in de bossen van landgoed Heidestein en landgoed Bornia ligt de oude schaapskooi uit 1884 nu ingericht als informatiecentrum van het Utrechts Landschap.
Schaapskooi Zeist

Voedertijd!

Op zondag is de schaapskooi open voor bezoek en ook het bezoekerscentrum is geopend. Bij de vrijwilligers kan je koffie,thee, limonade en koek kopen en daarna op je gemak naar de schaapjes kijken, je zou bijna in slaap vallen. Tot de klok half 4 slaat, dan is de rust over.  Zodra ze de medewerker van het Utrechts Landschap zien lopen begint het geblaat en komen de schapen en hun lammetjes uit alle hoeken van het weiland aangedarteld. Voedertijd!

Deze diashow vereist JavaScript.

Er zijn er zelfs een paar zo brutaal om over het hek te springen, om als eerste eten te krijgen. Schapen zijn lompe beesten want ze duwen je zo omver maar onvriendelijk zijn ze niet. Het is dan ook leuk voor groot en klein om mee te helpen voeren. En dat mag dan ook.
Schaapskooi Heidestein

Landgoed Heidestein

Als het laatste korreltje opgegeten is wandelen we weer terug naar de auto. Het is een leuk gebied om te wandelen met bruggetjes en tunneltjes en vijvers om in en om te spelen. De vijvers en het kanaal om ze te verbinden zijn ooit aangelegd in het kader van de werkverschaffing maar geven nu een leuke variatie in het bos.

Gedurende het hele jaar zijn er activiteiten bij de schaapskooi zoals lammetjesdagen en schaapscheren en het kerstfeest.

Schaapskooi Heidestein
Prinses Margrietlaan Zeist

Geef een reactie

Required fields are marked *.