Article
0 comment

Het Vossenhol

Het Vossenhol

Fien wordt 9 en neemt haar vriendinnen mee naar kookstudio het Vossenhol in Bunnik. Daar gaan ze zich wagen aan het koken van een echt 3 gangendiner. 

Het hol van de vos

De kookstudio is gevestigd in een boerderij in Bunnik en bij aankomst staat er een leuk karretje met de melding Feestje van Fien klaar. Niet te missen.

Chefvos Nienke en moeder chefvos Leontine zitten buiten op een bankje de kinderen op te wachten. Voordat er gekookt gaat worden mag iedereen eerst zijn cadeau verstoppen in de keuken die Fien dan weer mag zoeken. Daarna moet er toch echt gewerkt worden willen ze een lekker avondmaal kunnen nuttigen.

3 gangen menu

Fien heeft gekozen voor het Amerikaanse 3 gangen menu :

  1. Soep naar keuze
  2. Broodje hamburger deluxe geserveerd met frietjes uit de oven met zelfgemaakte mayonaise
  3. Zelfgemaakte ijsjes

Er wordt begonnen met het schillen en snijden van de aardappels. Iedereen gaat druk in de weer met de aardappels en de aardappelschilmesjes.  Voor ons tijd om ze alleen te laten en lekker een borrel te gaan drinken bij Vroeg.

 

Heerlijke geuren

Als we weer terugkomen staat de soep te pruttelen op het gas. De hamburgers, broodjes en frietjes liggen te bakken in de oven. Het ruikt dan ook heerlijk in de kookstudio. Ze hebben zelfs tijd gehad om tussendoor nog een spelletje te spelen ( vies en lekkertje om in het thema te blijven) De tafel wordt met zijn allen gezellig gedekt en er wordt geproost op de jarige.

Soep die je niet lust en roze en blauwe mayonaise

En dan wordt er genoten van het eigengemaakte voor en hoofdgerecht. Meisjes die zeggen de soep niet te lusten scheppen twee keer op en bij het hoofdgerecht blijkt de roze en blauwe mayonaise toch niet zo lekker te smaken als van te voren gedacht. Maar iedereen smikkelt van zijn eigen gemaakte eten. Tip voor thuis: het geheim van een lekker broodje is eerst een piemeltje maken ;-).

Maar de klapper is wel het ijsje. Deze hebben ze gemaakt in een ZOKU ijsmaker. Na een dagje in de vriezer kan je hiermee binnen 10 minuten een ijsje maken. Er worden plakjes banaan tegen de zijkant geplakt en dan gevuld met laagjes limonade naar smaak en kleur. En dan 10 minuten wachten…  Perfecte afsluiter van een leuk feestje is als de ijsjes eruit gedraaid worden en de creaties te voorschijn komen. Nienke en haar moeder verzorgen dit echt op een leuke ontspannen manier en de meiden verlaten het Vossenhol met een volle buik en een heerlijk Amerikaans koekje.


Kookstudio Het Vossenhol
Achterdijk 14
3981 HB Bunnik
www.kookstudiohetvossenhol.nl

Geef een reactie

Required fields are marked *.