Article
0 comment

Veldkeuken Amelisweerd

Veldkeuken Amelisweerd

Een beetje verscholen in Bunnik langs de Kromme Rijn ligt Veldkeuken Amelisweerd. Dit café, lunchroom, restaurant is gevestigd in het gerestaureerde koetshuis van Oud Amelisweerd. Gebouwd in de 13e eeuw en ooit  nog eens in het bezit geweest van Napoleon. Het landhuis is nu een museum en in het koetshuis is de sfeervolle Veldkeuken gevestigd.

IMG_2301

Bij binnenkomst heb je meteen zicht op de open keuken waar je de koks aan het werk kan zien. Op de kaart vind je puur en 100% biologisch eten en drinken, met ingrediënten uit de biologische moestuin en bakkerij van het landgoed of regionale producten. Broodjes, salades, quiches en soep, taart, thee en heerlijke koffie en zelfs voor de allerkleinste kabouterbroodjes.

IMG_2303

Ook aan de andere kant van de zaak is het niet verkeerd zitten, want daar heb je zicht op een variatie aan lekkere broden die gemaakt worden in de bakkerij van het landgoed. ( ze bakken ook brood voor Frouke).  Het brood is ook te koop om mee te nemen voor thuis.

IMG_2308

Bij mooi weer zit je ook heerlijk buiten op het terras aan de Kromme Rijn. Ben je in de omgeving aan het wandelen ( zie mijn eerdere blog over wandelen bij Rhijnauwen) dan is het een heerlijk stekje om even te stoppen wat te drinken of te eten. Maar je kan ook reserveren voor een arrangement bijvoorbeeld een museumlunch in combinatie met een bezoek aan MOA of een gezellige hightea.

IMG_2312

En mocht wat je hebt gegeten bij de Veldkeuken smaken naar meer dan kan je een exemplaar meenemen van het  De Veldkeuken- Het Kookboek  om thuis te proberen om het gerecht na te maken.  Het kookboek is bekroond met de Gouden Garde Publieksprijs als “Kookboek van het Jaar 2015” .

Veldkeuken Amelisweerd

Veldkeuken Amelisweerd

Koningslaan 11a
3981 HD Bunnik
030-8905467

Geef een reactie

Required fields are marked *.