Article

Volg de sporen- Paddenstoelen spotten op de Heuvelrug

Als de zwoele temperaturen van de zomer afkoelen en de dagen wat korter worden komt ook het vochtige weer. Je merkt het als je in de ochtend door het gras loopt en je met natte sokken weer naar binnen loopt. Als je onderweg een paar spinnenwebben opvangt. Of als je na een heerlijke dag in de zon na zonsondergang toch maar naar binnen gaat omdat het wat kil gaat worden. Het wordt herfst!!

Kabouterhuisjes en stinkzwammen

Maar niet getreurd, want de herfst brengt ook mooie dingen. Er is niets zo lekker dan in een mooi herfstzonnetje door de bossen te lopen met zijn mooie herfstbladeren. Maar voordat het zover is staan de paddenstoelen al verspreidt door het bos. Allerlei variaties staan her en daar verstopt en ontluiken zich om hun sporen te verspreiden.

Paddestoelenexcursie

De Utrechtse Heuvelrug is natuurlijk een supermooie omgeving om de bossen af te struinen en allerlei mooie variaties te zoeken. Je zal er vast verschillende vinden maar weet je ook hoe ze heten? Mocht je daar nieuwsgierig naar zijn dan kan je ook meegaan op een paddenstoelen excursie door de Kaapse bossen. Vanuit de VVV of Natuurmonumenten worden excursies met een boswachter georganiseerd. Gewapend met een spiegeltje (om onder de paddestoel te kijken) ga je de bossen om de paddenstoelen te zoeken.

Maar ook bij het Gimbornpark zijn door een grote variatie aan verschillende bomen ook de mooiste paddestoelen te ontdekken. Ook daar kan je met een gids van het arboretum door het park. Maar natuurlijk kan je ook zelf op verkenning. Wie weet wat voor leuks je zelf ontdekt.

En dan.. lekker naar binnen opwarmen bij de kachel of open haard met een kop warme chocomel met of zonder slagroom..