Article
0 comment

Wandelen bij Rhijnauwen – Theehuis Rhijnauwen Bunnik

Wandelen bij Rhijnauwen

Op zoek naar een leuke wandeling stoppen we bij het Theehuis Rhijnauwen, binnen in de buurt van de kassa hebben ze informatie liggen over leuke uitjes in de omgeving.  Je kan een kano of sloep huren van boten verhuurbedrijf Rijnstroom en een rustpauze inlassen bij het theehuis of je combineert een bezoek aan fort Vechten of fort Rhijnauwen met een pannenkoek bij het theehuis. Maar wij willen wandelen dus pakken de folders mee van de diverse wandelingen die vanuit het theehuis van start gaan.

IMG_1510

Je kunt kiezen uit een theehuiswandeling van 1 kilometer, de seizoenswandeling van 3 kilometer of de Waterlinietocht van 5 kilometer. Wij kiezen voor de langste en starten onze tocht vanaf het theehuis naar het poortgebouw van huis Rhijnauwen. Isa en Fien hebben de folder in hand en kunnen hier goed met de aanwijzingen en het kaartje de weg wijzen.
Na de brug ga we naar links en lopen over een klein wandelpad langs de Kromme Rijn. Je kunt je niet meer voorstellen dat dit ooit een belangrijke vaarroute was, nu zie je alleen kano’s.

Oud Amelisweerd

Rondom in de weilanden zien we nog de restanten van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Aan het einde van het pad gaan we linksaf de brug over richting landhuis oud Amelisweerd en het koetshuis. In het oude landhuis is nu museum Oud Amelisweerd (MOA) gevestigd en in het gerestaureerde koetshuis zit restaurant de Veldkeuken. Een sfeervolle locatie voor een drankje, ontbijt, lunch of diner met een gezellig terras aan het water.
Wandelen bij Rhijnauwen

De Uithof

Bij de vijfsprong nemen we het tweede pad links richting Nieuw Amelisweerd. Vanaf daar lopen we linksaf en kijken in de verte uit op de Uithof. We lopen verder rondom het terrein van Fort Rhijnauwen, hier is nog niet veel te zien van het fort. Maar we komen wel dichter in de buurt van de Uithof. Wandelen bij Rhijnauwen

Maar dan gaan we weer rechtsaf en lopen we langs de buiten gracht van het fort en zie je iets meer van het fort zelf en voor we het weten zijn we al weer terug bij het theehuis.

Een leuke niet al te lange wandeling waar je kan beginnen met een kop koffie bij de Veldkeuken en uit kan puffen met een pannenkoek bij Theehuis Rhijnauwen.

De Veldkeuken                                                     Theehuis Rhijnauwen
Koningslaan 11 a                                                  Rhijnauwenselaan 16
3981 HD Bunnik                                                  3981 HH Bunnik

Geef een reactie

Required fields are marked *.